website met een responsive design

Waarom je website mobielvriendelijk moet zijn

Een mobiel vriendelijke website wordt steeds belangrijke. Omdat websites steeds vaker bezocht worden via mobiele apparaten zoals een mobiele telefoon of tablet. Het is daarom belangrijk dat een website op deze apparaten goed te bezichtigen is, websites met een responsive webdesign passen zich automatisch aan het scherm van de bezoeker en zijn daarom duidelijker. Een responsive webdesign ziet er namelijk goed uit op zowel mobiele telefoon, tablet en desktop. Een responsive webdesign past zich automatisch aan en zorgt voor een optimale gebruikerservaring.

Een belangrijke rede punt voor het mobiele bezoek aan websites is het gebruik van e-mail en social media. Inmiddels wordt 41% van alle e-mail gelezen op een mobiele telefoon. Ook social media wordt veel gebruikt op mobiele apparaten. Dit wordt vaak gedaan als mensen onderweg zijn bijvoorbeeld in een bus en hun social media profielen willen bekijken en bewerken.

De cijfers

Het mobiele gebruik op verschillende websites is sterk toegenomen de afgelopen jaren. Hieronder een lijst van enkele van deze websites.

Twopixels – 71%
CNN – 64%
Facebook – 80%
Twitter – 63%
Wikipedia – 41%

Zoals je ziet zijn is het mobiele gebruik van deze websites erg hoog. Door je website mobiel vriendelijk te maken zorg je ervoor dat deze bezoekers een goede beleving krijgen op je website. Twopixels is een mooi voorbeeld van een mobielvriendelijke website. Een website laten maken door webdesign bureau Twopixels, ja dan krijg je een mobielvriendelijke website. Deze website is goed te zien op zowel mobiel als op een desktop. Wikipedia is een website zonder mobiele optimalisatie. Maar gemiddeld komt toch zo’n 41% van alle bezoekers vanaf een mobiel apparaat.

je kunt er niet meer omheen je website moet mobiel vriendelijk zijn. Als je dit niet doet dan zal je dit veel klanten gaan kosten.

Hoe werkt een responsive design?

Een responsive design heeft in principe drie hoofdonderdelen die achter de schermen ervoor zorgt dat alles goed werkt:

  • Media queries: dit zijn CSS codes waarin wordt aangegeven voor welke apparaat.
  • Fluid grid: zorgt voor schaling en positionering van verschillende elementen.
  • Dynamische content: teksten, afbeeldingen en video’s worden op de juiste grootte getoond binnen deze fluid grid van elementen.

Responsive design voorbeeld

Ga eens naar www.twopixels.nl die website is volledig responsive. Probeer het zelf maar eens uit door Twopixels.nl te bezoeken vanaf een mobiel, tablet of desktop.