lekkages

De werkzaamheden bij een verstopping

Wanneer u een verstopping heeft is dat zeer vervelend. Wanneer u plotseling voor de situatie komt te staan dat de gootsteen of wc niet meer wegloopt dat zit u met een groot probleem. Zo’n situatie zal bijna altijd op een moment ontstaan dat u het daadwerkelijk niet kunt gebruiken. Op zo’n moment heeft u een vakkundige loodgieter nodig. U wilt natuurlijk nooit last hebben van een verstopping maar als u toevallig die dag een verjaardag zou hebben dan is dat helemaal extra vervelend.

De verstopping oplossen

In eerste instantie gaat u proberen de verstopping te verhelpen door gebruik te maken van een plopper. Het is een zuignap die op een steel gemonteerd is. Door de plopper op de afvoer te plaatsen en deze op en neer te bewegen ontstaat er een onderdruk in de gootsteen en kan de verstopping in sommige gevallen verholpen worden. Wanneer dat niet help gaat u andere methoden gebruiken.

U kunt proberen het euvel te verhelpen door gebruik te maken van een oplosmiddel. Zo’n gootsteenontstopper kan in veel gevallen het euvel verhelpen maar, wanneer de verstopping hardnekkig is, kunt u er niet veel mee doen. Op zo’n moment kunt u overgaan tot het gebruik van mechanische hulpmiddelen. U moet met chemische ontstoppers wel oppassen. Er zijn er veel die borrelen wanneer het in de leiding wordt gegoten. U moet een bril dragen en zorg er ook voor dat u niets op uw huid krijgt. Het zal brandwonden veroorzaken als het op uw huid komt. Daarom moet men ook goed oppassen met kinderen en het veilig opbergen wanneer het niet wordt gebruikt. Het is een gevaarlijk goedje dat u ook nooit door elkaar moet gebruiken omdat u dan de uitwerking niet weet.

U kunt ook een ontstoppingsveer gebruiken. De ontstoppingsveer bestaat uit een spiraalveer die opgerold is. Aan het uiteinde van de veer zit een klauwtje die de verstopping zal verwijderen als deze tot de verstopping is ingevoerd. U kunt de veer inbrengen door aan het handvat te draaien. Hierdoor wordt de veer in de leiding gevoerd. Er zijn verschillende soorten veren waarbij ook het klauwtje een andere doorsnede heeft.

De loodgieter

Wanneer u alles al geprobeerd heeft en niets helpt, dan kunt u een loodgieter laten komen. Indien u in de omgeving van Uden woont kunt u een loodgietersbedrijf uit Uden of omgeving laten komen. De loodgieter uit Deurne heeft niet alleen verstand van de cv-verwarming maar weet ook precies wat hij moet doen om een verstopping op te lossen. De loodgieter zal eerst de situatie inschatten waar de verstopping zal zitten. Ze maken eventueel een gat en wanneer ze leiding hebben gevonden dan zal men daar een gat van ongeveer 10 cm inboren. Dan wordt er de slang ingevoerd met de blaasmond. Wanneer de leiding doorgeblazen is haalt de loodgieter de slang met blaasmond uit de leiding. Het gat wordt vervolgens afgedicht en de loodgieter zal alles weer keurig in orde maken. Weet men niet waar de verstopping is dan kan de loodgieter die ook opzoeken door een camera in te voeren. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Het is altijd belangrijk dat u een inschattingsprijs krijgt voordat er aan het karwei wordt begonnen.